Over mij

Ik ken mijn ouders niet anders dan ‘aan de lijn’. Altijd bezig met het uitzoeken van een nieuw dieet of het starten van een nieuw dieet. Keer op keer op keer. Zonder blijvend resultaat. En ik heb overduidelijk hun Bourgondische DNA. Op sommige gebieden vind ik dat geweldig, dit specifieke stuk had ik liever gemist, want als tiener was ik al bezig met mijn figuur. En op mijn 35e had ik bijna alle denkbare dieten wel een keer gedaan, gebruikt, geprobeerd of getest. Ook bij mij zonder blijvend resultaat. Zo moeder, zo dochter.

Ik bleef weer op zoek naar het nieuwe wondermiddel omdat er, zoals altijd ‘wel weer wat af mocht’.

Tot ik over Intermittent Fasting hoorde tijdens mijn studie voeding. Uiteraard moest dit ook getest worden.

Binnen enkele weken was ik verkocht, ik was niet alleen kilo’s kwijt, ik kreeg er een bak energie en mentale focus voor terug. Dat laatste had ik nog niet eerder ervaren. Ik werd gezonder, een leuker mens en een energiekere mama.

Ik wilde nooit meer anders. En het toffe is dat ik mijn Bourgondische roots niet volledig los hoefde te laten, hoogstens te matigen. So far so good.

Tot mijn moeder twee jaar geleden overleed aan de gevolgen van een ongezonde leefstijl net als mijn vader twintig jaar eerder.

De impact van haar overlijden was groot; ik besloot mijn kennis en ervaring over gezonde voeding met de wereld te delen, nam ontslag, zette een coachingpraktijk op en schreef het boek What IF? dat geheel gaat over een intermittent lifestyle.

Dit ben ik

Humor
(Van de grootste ellende nog grapjes maken. Niet altijd gepast, maar het helpt me in ander perspectief te denken en vaak daardoor anderen ook)

Gedreven enthousiasteling
(lees workaholic, want: I LOVE MY JOB!)

Energiek
(nee, niet officieel ADHD-gediagnosticeerd, maar er zijn twijfels)

Leergierig
(ik vreet informatie over voeding en persoonlijke ontwikkeling als ontbijt, op de dagen dat ik niet meer “echt ontbijt”)

Liefdevol confronterend
(lees: ik kan soms een “bitch” zijn, maar wel vanuit de beste intenties)

Wat je over mij moet weten is dat ik:

Onwijs dankbaar ben dat ik moeder ben geworden van mijn lieve Jimmy (4), dat ging niet vanzelf. EN dat ik het ook heerlijk vind dat ik nog steeds mijn eigen ding (lees: werk) kan doen, dankzij de geweldige verdeling van mijn vriend en mij.

Als een echte, van oorsprong Achterhoekse confronterend en direct kan zijn, maar altijd met een lach en vaak ook vanuit “I have been there as well”.

Dol ben op leren en nieuwe psychologische inzichten. Ik heb naast voeding ook psychologie en coaching gestudeerd. Ook ben ik Tools® coach. Ik lees veel en volg altijd wel een opleiding om steeds weer een beetje beter te worden als coach en als mens.

CrossFitter ben terwijl ik ooit een broertje dood had aan sporten. Het is de enige sport die ik leuk genoeg vind om mezelf voor het bed uit te schoppen, ook al is dat soms een uitdaging. Mijn vriend heeft een CrossFit box en ik ben ook bevoegd level 2 trainer.

Half-Pools ben, de taal spreek en me ook echt zo voel: ik ben dol op tradities en de Poolse gastvrijheid. Mijn koelkast is nooit leeg en ik maak graag lekkere (en natuurlijk gezonde) diners voor mijn gasten.

Bomen high five als ik ga hardlopen. Soms blijf ik er zelfs een tijdje tegen aan staan leunen. Ik geloof dat bomen stress en negatieve energie kunnen wegnemen. En nee, ik ben dus ook niet vies van spiritualiteit, maar wel op een nuchtere en praktische manier.

Een inmiddels niet meer zo geheime verslaving heb voor cheese cake. Die eet ik natuurlijk alleen op een cheatmoment en alleen als ik zeer zeker weet dat hij onwijs watertandend megalekker is. Ik ben er letterlijk stad en zelfs wereld voor af geweest. Zelfs in China heb ik op diverse plekken de cheesecake getest. Maar helaas hebben Chinezen een lactose-intolerantie, hetgeen echte cheese cake maken een uitdaging maakt.
Echter ook in Nederland is het goed zoeken. Dit is mijn top 3, maar tips zijn altijd welkom:
1) Villa Augustus Dordrecht

2) Toet Amsterdam

3) De Gillende Keukenmeiden Zwolle (wel die met
meringue)

Gezonder alternatief:

SUE Frambozen cheesecake, omdat deze niet alleen lekker maar ook verantwoord is. (En wél geschikt met gluten én lactose-intolerantie)

Dit ben ik ook:

Spreekt mijn verhaal je aan?

Laten we dan eens kennis maken

Wil je weten of ik jou zou kunnen helpen met Intermittent Fasting en een superpositieve mindset?

Heel graag maak ik kennis met jou!

En in die gratis call, geef ik je 3 superwaardevolle inzichten waar jij direct mee aan de slag kunt! Hoe gaaf is dat?

“Laat voeding en vasten je medicijn zijn.”

-Sylvia Holtslag

In juli stond ik in het KVV magazine Krachttraining Voor Vrouwen

Deze zomer stond in het KVV magazine. Leuk om terug te lezen Check het hier

artikel kvv
>