Zalm Curry

Salmon Curry
Notities
- 3 el kokosolie
1 ui, grof gesneden

- 1 el verse gember, geschild en geraspt
- 
4 teentjes knoflook, geperst/fijngehakt

- 2 el currykruiden (bijvoorbeeld rode of gele, maar gewone kerriepoeder kan ook)
600 ml kokosmelk
200 ml visboullion (biologisch)

- 3 el vissaus
1 el rijstazijn
3 el amandelpasta
300/400 gram zalmfilet (of kabeljauw)

- 1 handvol gesneden verse koriander
Zeezout en peper naar smaak

- 1 citroen in halve schijfjes
1) Smelt de kokosolie in een braadpan of een grote pan op een middelhoog vuurtje. Voeg de ui toe en roerbak deze glazig. Voeg daarna de knoflook en gember toe en laat deze heel even meebakken. 
 2) Voeg vervolgens de kokosmelk, bouillon, vissaus en rijstazijn eraan toe en roer dit even goed door. Laat het mengsel aan de kook komen en vervolgens zachtjes sudderen. 
OPTIONEEL: Roerbak intussen de roerbakgroenten met de bloemkoolrijst voor ongeveer 8 minuten,
 3) Terwijl het mengsel suddert en indikt (zonder deksel en wel af en toe doorroeren) verdeel je de zalm in 2 gelijke moten. Na ongeveer 20 minuutjes roer je de amandelpasta er doorheen voeg peper en zout naar smaak toe. 
4) Voeg daarna de zalm toe. Laat deze nog even meesudderen tot deze gaar is. (3 à 4 minuten per kant) . Serveer met de bloemkoolrijst en roerbakgroenten. Garneer met de koriander, schijfjes citroen en eventueel wat tijm.
Eet smakelijk TIP van Sylvia
 Dit gerecht kun je niet invriezen, maar dat kan wel als je het eens maakt met kip of biologische runderreepjes. De bloemkoolrijst en roerbakgroenten voeg je het liefst vers bereid toe.